BenR/Adviseurs voor duurzaamheid

The Base

Schiphol Real Estate

Expertisegebied: BREEAM-NL certificering
Opdrachtgever: Schiphol Real Estate
Periode: 2010-2014
BREEAM-NL Oplevercertificaat: “Very Good”

Project

Het kantoorgebouw Triport op Schiphol Centrum is in 1996 gebouwd en heeft een omvang van 36.000 m2 BVO. Het gebouw bestaat uit drie kantoortorens. Recent is door het vertrek van enkele huurders ruimte vrijgekomen.

“Schiphol Real Estate creates preferred locations”. De komende jaren zal Schiphol Centrum zich gaan ontwikkelen tot een dynamisch gebied met state of the art gebouwen. Als paradepaardje van dit gebied heeft het Triport complex als eerste een nieuw gezicht gekregen. Het Triport complex is verduurzaamd, levendiger en aantrekkelijker gemaakt met nieuwe voorzieningen voor huurders, bezoekers en de omgeving. De naam van het complex is omgedoopt in “The Base”.  De drie delen dragen de namen A, B en C.

De drie kantoortorens zijn met elkaar op de begane grond verbonden. Bij de middelste toren is er een groot atrium  toegevoegd. Op de begane grond en eerste verdieping zijn diversen centrale voorzieningen  gerealiseerd, waaronder restaurant, koffieshop, uitzendbureaus, winkels en kinderopvang.

Opdracht

Schiphol Real Estate (SRE) besloot om de duurzame ambities voor het project te concretiseren met de BREEAM-NL systematiek en gaf BenR de opdracht om een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar de certificeringsmogelijkheden. Het bleek haalbaar om dit renovatieproject te laten certificeren volgens de eisen van nieuwbouw op het niveau “Very Good”.  Als lid van het ontwerpteam werkte BenR deze ambitie verder uit in het ontwerp. Als tussenresultaat werd het  ontwerpcertificaat “Good”  behaald voor The Base B en deel C. Daarna begeleidde BenR de uitvoering, waarbij het oplevercertificaat op het gewenste niveau “Very Good” kwam.

BREEAM-NL Projectenwebsite

Website Schiphol-The Base